Kezelések

Arckezelés felnőtteknek

Arckezelés felnőtteknek

Az arc bőre több típusból áll. Normál, száraz, azaz vízhiányos, valamint zsíros, azaz szeborreás. Mindegyik bőrtípusnak szűksége van ápolásra, gondozásra. A normál bőrnél az a cél, hogy megtartsuk ezt az állapotot. Ne zsírosítsuk el, ne szárítsuk ki.
A normál bőrön csak 1-2 comedo található. Ezt tisztítani (nyomkodni) még nem érdemes. Ha már ennél több comedot találunk a bőrön, akkor már kombinált bőrről beszélünk. Az arc középvonala zsíros, a két orca pedig száraz. Ezt a kort már elég hamar elérjük. Ez a tinédzserkor. Ezért is van nálam Tini kezelés, ami a fiatal bőrnek a legmegfelelőbb.

Bőrdiagnosztizálás után, kezdődhet a kényeztetés. Arclemosás arctejjel, peeling (bőrtípusnak megfelelő), arctonik (a bőr pH-ját visszaállítani), felpuhító masszázs, gőzölés, tisztítás, fertőtlenítés, összehúzó maszk, tápláló, nyugtató hidratáló maszk (vitaminos, hatóanyagos pakolás), majd a masszírozás, és a nyomok eltűntetése. Az ultrahangos hidratálást szoktam még ajánlani a kezelés alatt.

Tini kezelés

Tini kezelés

A Tinédzserek eléggé félnek az ilyen kezelésektől. Nagyon nehezen veszik rá magukat egy kezelésre, és inkább otthon esnek neki, amikkel csúnya hegeket okozhatnak maguknak. Nem szoktam ajánlani az otthoni lekezelést, csak abban az esetben, ha a megfelelő krémekkel van lekezelve. De akkor is inkább azt szoktam tanácsolni, hogy látogassanak meg, és akár 1-2 acne-t is lekezelünk.

Ha viszont egy teljes kezelést kér, akkor ezeket tartalmazza: Arclemosás arctejjel, peeling (bőrtípusnak megfelelő), arctonik (a bőr pH-ját visszaállítani), enyhe felpuhító masszázs, gőzölés, tisztítás, fertőtlenítés, összehúzó maszk, tápláló, nyugtató hidratáló maszk, majd a befejező krém.

Hátkezelés

Hátkezelés

Sajnos előfordul az, hogy a hátunkon is kialakulnak comedok, aknék, ezért azt is kezelni kell. Mivel az arc középvonalát mondjuk általában zsírosnak, így a hát közepét is annak tekinthetjük. Sokan nem merik mondani, hogy milyen problémájuk van. Pedig van rá megoldás! Csak kérdezzen bátran!