Paraffinos kézápolás

Paraffinos kézápolás

A kezünknek is szűksége van egy kis kényeztetésre, valamint ápolásra is egyben. Néha már nem elég az otthoni ápolás a kézkrémmel. Van, hogy már komolyabb ápolásra van szűksége a bőrünknek. Paraffinos kézápolásra!

Alkalmazásának alapja, hogy a paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet, és ezáltal lehetővé teszi hidratáló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Mind a kezekre, valamint a lábakra is jótékony hatással van.

A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre. Általánosságban elmondható, hogy az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott, a megfelelő állapot eléréséhez. A paraffinos kézápolás során a kezet fertőtlenítjük, leradírozzuk, aztán hatóanyagos, vitaminos, paraffinos krémmel bekenjük. Ezután kétszer belemártjuk a meleg paraffinba, majd zacskót húzunk rá, és textil kesztyűt, hogy dunsztban legyen. 20-30 perc elteltével eltávolítjuk a megkeményedett paraffint, és újra bekrémezzük a kezeket. Ezzel a meleg paraffin hatására kitágult pórusok összehúzódnak, és magukba zárják a vitaminos hatóanyagokat.